Wilt u als werkgever een pensioenregeling opzetten voor uw medewerkers? Dan is het belangrijk eerst te (laten) controleren of u met uw bedrijf niet valt onder een verplichte pensioenregeling. Als er een verplichting is vanuit de CAO of het bedrijfspensioenfonds, trekt u namelijk meestal aan het kortste eind. Er is een uitzondering op de regel, bijvoorbeeld als het bedrijfspensioenfonds geen passende pensioenregeling biedt voor uw medewerkers.

Als er geen verplichting is, volgens de CAO of het bedrijfspensioenfonds, dan kunt u de mogelijkheden gaan toetsen. De inrichting van een pensioenregeling is vrij, maar de uitvoering is geregeld in de Pensioenwet.

Bij de inrichting van een pensioenregeling zijn er diverse mogelijkheden die u uw medewerkers kunt aanbieden. Belangrijk is dat de pensioenregeling een passende regeling voor uw bedrijf is. Kijkt u hierbij naar de pensioenlasten van nu en de toekomst. De vraag is dan: wat wilt en/of kunt u betalen. De ontwikkeling van uw personeel is hierbij van belang .

Welke pensioenregeling als werkgever bij u past is de vraag die wij graag voor u willen beantwoorden. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier.