U heeft op onze themapagina ‘Arbeidsongeschikt’ kunnen lezen over de  WIA en WGA. Afhankelijk van uw mate van arbeidsongeschiktheid komt u in aanmerking voor een WGA uitkering. Naast deze uitkering wordt u, volgens de WGA regeling, geacht te blijven werken. Vaak zal passende arbeid van toepassing zijn. Arbeid tijdens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid wordt beloond door een loonaanvullingsuikering.

Er zijn situaties dat u geen passende arbeid kunt vinden. Mogelijk werkt u wel maar minder dan 50% die de WGA regeling vereist. Gevolg is dat u dan een WGA vervolguitkering krijgt. Deze uitkering is een percentage van het minimum loon en hangt af van uw mate van arbeidsongeschiktheid. Deze WGA vervolguitkering is dus zeer laag. Het WGA hiaat is het verschil tussen deze WGA vervolguitkering en de loonaanvullingsuitkering.

Voordat u iets gaat regelen voor het WGA-hiaat dient u er zeker van te zijn of dit al is geregeld bij uw werkgever. Veel werknemers denken ten onrechte dat dit wel bij de werkgever is verzekerd. Als de werkgever dit niet heeft geregeld is het dus zaak dat u zichzelf tegen dit financiële risico verzekert. U moet immers uw financiële toekomst veilig stellen! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Naast de WGA-hiaat verzekering of misschien in plaats daarvan kunt u ook een woonlastenverzekering afsluiten. Deze verzekering vangt (gedeeltelijk) een inkomensdaling op. Er zitten vaak nogal wat haken en ogen aan dit soort verzekeringen omdat de voorwaarden beperkt zijn. Wij kunnen aan de hand van diverse scenario’s voorrekenen wat een woonlastenverzekering daadwerkelijk voor u kan betekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

U heeft nog vragen over WGA-hiaatverzekeringen of woonlastenverzekeringen? Wij kunnen u voorrekenen wat de gevolgen in uw situatie kunnen zijn. Neem daarvoor contact met ons op.