Het ontvangen, bewaren en vervoeren van geld brengt risico’s met zich mee. Als in uw onderneming regelmatig contant geld aanwezig is, is een geldverzekering het overwegen waard. Als ondernemer kunt u met organisatorische preventiemaatregelen binnen uw onderneming veel zaken regelen.

De dekking op algemene verzekeringen, zoals de inventaris- en goederenverzekering, is veelal beperkt tot een laag geldbedrag of bij een bedrijfsgebouw met braak aan de buitendeur.

Een specialistische geldverzekering is een verzekering waarbij de dekking geldt bij zowel aanwezigheid als afwezigheid van het personeel in het bedrijf.

Afpersing en beroving komen niet alleen bij anderen voor, maar het kan ook uw medewerkers overkomen. Het omgaan met een overvaller, de nazorg aan het personeel, maar ook de dekking na braak aan het woonhuis maakt deel uit van de risico-inventarisatie.

Naast de standaard dekking van het geld in en om het gebouw zijn er veel aanvullende risico’s mee verzekerbaar op een geldverzekering. Vals geld, geld van derden, schade aan roerende zaken en het ongevallen risico zijn veel gebruikte mogelijkheden van een geldverzekering.