Een eigen woning is een kostbaar bezit. Op de onderstaande pagina’s worden onderwerpen behandeld die te maken hebben met de eigen woning die voor u interessant kunnen zijn.

Eigen woning en de fiscus
De overheid stimuleert het bezit van een eigen woning. Welke kosten aftrekbaar zijn en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn leest u op deze pagina.

Lees meer >>>

Nationale Hypotheek Garantie
Deze garantie biedt u extra zekerheid bij het afsluiten van een hypotheek. Er gelden wel een aantal voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Weet u welke dat zijn?

Lees meer >>>

Oversluiten hypotheek
Er kunnen diverse redenen zijn om uw hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld als u in het bezit bent van een hypotheek met beleggingsverzekering (woekerpolis) kunt u denken aan oversluiten. Welke mogelijkheden er zijn en waar u op moet letten leest u op deze pagina.

Lees meer >>>

Woekerpolissen
Heeft u in het verleden een hypotheek met beleggingsverzekering afgesloten? Weet u dat de kans groot is dat u met een beleggingsverzekering uw hypotheek niet (volledig) kunt aflossen? Op deze pagina vindt u meer informatie over deze verzekeringen en wat u kunt doen.

Lees meer >>>

Startersregeling
Gaat u voor de eerste keer een eigen woning kopen? Met de Startersregeling kunt u een hogere lening afsluiten waardoor het te dure huis toch bereikbaar wordt. Weet u dat een starterslening door de gemeente wordt verstrekt? 

Lees meer >>>