Een glasverzekering is vaak onderdeel van een opstalverzekering. Dat is meestal goedkoper dan een aparte glasverzekering. Waarom dan een aparte glasverzekering? Het komt regelmatig voor dat een verhuurder of een vereniging van eigenaren wel de opstal verzekerd heeft maar daarbij het glas niet extra verzekerd heeft. In dat geval raden wij u aan om een aparte glasverzekering af te sluiten. Vraag aan de verhuurder of de vereniging van eigenaren (indien van toepassing) of het glas in uw woning is meeverzekerd!
Een glasverzekering verzekert alleen het glas voor eventuele schade aan de ramen van uw woning. Het gaat dan om glas dat bedoeld is om licht door te laten. Het aanbrengen van een noodvoorziening behoort meestal ook tot de glasverzekering. Glas-in-lood, windschermen en speciaal isolerend glas dienen vaak aanvullend verzekerd te worden. Zaken zoals spiegels en aquaria zijn niet verzekerd.
Uitsluitingen
Uitgesloten zijn schades ontstaan door een aardbeving, overstroming, oorlog en dergelijke. Ook schade die door verbouwingswerkzaamheden, verplaatsing of bewerking van het glas ontstaan zijn is uitgesloten. Bij dubbel glas is het doorslaan van ruiten (vocht in de ruit) niet gedekt. Ook uitgesloten is breuk als gevolg van brand, ontploffing en inbraak (of een poging daartoe) want dit is al gedekt via de opstal- en/of inboedelverzekering).
Premie
De premie voor een glasverzekering is meestal afhankelijk van het aantal vertrekken in een woning. De zolder en badkamer tellen daarbij niet mee. Er kan ook worden uitgegaan van de oppervlakte per ruit (het oppervlakte-tarief). Dit is per maatschappij verschillend. Voor grote oppervlakken, extra dik glas, bewerkt glas of speciaal glas (bijvoorbeeld isolerende beglazing) kunnen afwijkende premietarieven gelden.
Wij kunnen bepalen of een glasverzekering voor u van toepassing is. Neem hiervoor contact met ons op. Zie onze contactpagina. Ook kunt u gerust bij ons binnenlopen voor een adviesgesprek.